معدومسازی ۷ هزار پرنده روستایی در صومعهسرا/تأیید آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان

جارستان-تعداد هفت هزار قطعه پرنده به دلیل تأیید سویه «اچ ۵ ان ۸» آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در روستای «اسپند» صومعهسرا معدومسازی شدند. سلامتی و تندرستی به عنوان دو عامل مهم تامینکننده آرامش همواره مورد توجه جوامع بشری بوده و مسؤولان تلاش میکنند با برنامهریزی دقیق و جلب مشارکت ملی، فرا ملی و استفاده از

سلامتی و تندرستی به عنوان دو عامل مهم تامینکننده آرامش همواره مورد توجه جوامع بشری بوده و مسؤولان تلاش میکنند با برنامهریزی دقیق و جلب مشارکت ملی، فرا ملی و استفاده از تمام امکانات در حراست از آن کوشا باشند و راهکارهای عملی برای تامین سلامت و همچنین حفظ و پایداری محیط زیست ارائه کنند.
با توجه به تمام تلاشها و پیشبینیها در برخی از مواقع حوادث ناخواستهای موجب میشود مشکلات در سلامت عمومی و محیط زیست بهوجود آید.
یکی از رویدادهایی که خاطر مردم را آزرده میکند نوعی بیماری محسوب میشود که بهنام آنفلوآنزای حاد یا فوق حاد پرندگان مطرح بوده و از بیش از یک قرن گذشته شناسایی شده است.
با توجه به اینکه عامل بیماری مذکور ویروس شناسایی شده است، میتواند به سرعت منتشر شده و پرندگان بسیاری را آلوده و بیمار کند.
هر ساله در فصلهای سرد مهاجرت پرندگان از نیم کره شمالی و صحرای سرد و یخزده سیبری به طرف مناطق گرمتر آغاز میشود و گیلان به دلیل قرار گرفتن در مسیر مهاجرت سواحل جنوبی دریای خزر و داشتن تالابها، آببندانها و پناهگاههای امن و غنی از مواد غذایی، محل ورود هزاران پرنده مهاجری است که این محدودهها را برای زمستان گذرانی انتخاب کردند.
با توجه به اینکه شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان در ۵۰ کشور جهان گزارش شده و مواردی از آن در برخی از استانهای ایران مشاهده شده است، مقامهای مسؤول گیلان اعلام کردند هیچکدام از مرغداریهای استان دچار این مشکل نشدند و مرغ تولید شده در این واحدها سالم و قابل استفاده است.
اگرچه وجود پرندگان مهاجر چشمانداز زیبایی را به محیط زیست و طبیعت سرسبز گیلان میبخشد و فرود آنها در زمینهای کشاورزی بهویژه شالیزارها تأثیر بسزایی در کاهش جمعیت آفتهای نباتی دارد اما احتمال و انتشار ویروس زیانبار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشکلات جدی را در بر دارد.
بنابراین ضروری است روستانشینان بهویژه افرادی که با پرندگان سروکار دارند یا در اطراف محلهای پرندگان مهاجر زندگی میکنند به اخبار، اطلاعیه و هشدار نهادهای ذیربط بهویژه ماموران و کارشناسان دامپزشکی، بهداشت و درمان، سازمان جهاد کشاورزی و حفاظت محیط زیست که توسط رسانهها منتشر میشود توجه داشته باشند و با اقدامهای پیشگیرانه، تشدید ضوابط بهداشتی و تماس نداشتن مستقیم با پرندگان زنده از گسترش بیماری آنفلوآنزای پرندگان جلوگیری کرده و بر سلامت عمومی جامعه بیافزایند.
*وجود بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در گیلان
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری است که در فصل سرد پاییز و زمستان انتظار آن را داریم، اظهار کرد: همزمان با آغاز فصل مهاجرت پرندگان وحشی از مناطق سردسیر به کشورهای مختلف، میتوانند در مسیر خود آلودگی مذکور را به مناطق دیگر انتقال دهند.
سهراب عاقبتی به ابتلای ۵۰ کشور در جهان به بیماری آنفلوآنزای پرندگان اشاره کرد و افزود: گیلان به دلیل اینکه در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی از روسیه و اروپای شمالی قرار دارد، یکی از استانهای آلوده است.
وی با بیان اینکه آنفلوآنزای پرندگان بیماری نیست که جدید وارد کشور شده باشد، خاطرنشان کرد: در سالهای گذشته بیماری مذکور وجود داشته و باید به نوعی با این بیماری زندگی کنیم و علامتها و نشانههای آن را یاد بگیریم.
مدیرکل دامپزشکی گیلان، راهکارهای مقابله با بیماری آنفلوآنزای پرندگان را مهم خواند و بیان کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان به عفونتهایی گفته میشود که عامل آن ویروس است و دستگاه تنفسی، گوارش و دستگاه عصبی پرنده را درگیر میکند.
عاقبتی بیحالی، افسردگی، خونریزی در ساق پا و افت شدید تخمگذاری در طیور مادر و تخمگذار را از نشانههای بیماری آنفلوآنزای پرندگان عنوان کرد و گفت: نشانههای بالینی مذکور اختصاصی بیماری آنفلوآنزای پرندگان نیست و میتواند این نشانهها را نداشته باشد.
وی با اشاره به تلفات بسیار بیماری آنفلوآنزای پرندگان در مدت کوتاه و به صورت آنی، تصریح کرد: فوق حاد به این دلیل گفته میشود که آغاز آن ناگهانی است و در مدت زمان کوتاهی میتواند تلفات بالایی ایجاد کند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان مرغ، خروس، اردک، بوقلمون، شترمرغ، کبک، طوطی و مینا را حساستر از دیگر طیور نسبت به بیماری آنفلوآنزای پرندگان ذکر کرد و یادآور شد: ویروس آنفلوآنزای پرندگان دارای سه تیپ «آ»، «ب» و «ث» است.
عاقبتی با بیان اینکه با تیپ «آ» آنفلوآنزای پرندگان عامل ایجادکننده بیماری در انسان، پرندگان و پستانداران دیگر مواجه هستیم، اظهار کرد: نامگذاری تیپها و سویهها براساس نتیجهای است که روی قسمت خارجی ویروس وجود دارد.
وی، سویه شناسایی شده در ۱۰ استان کشور را سویه «اچ ۵ ان ۸» عنوان کرد و افزود: هفته گذشته با نمونهبرداری انجام شده در گیلان، نمونه برای تشخیص به مرکز ارسال شد و کانون بیماری را مثبت اعلام کردند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه روز سهشنبه هفته گذشته ستاد مهار آلودگی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان تشکیل شده است، بیان کرد: مهار بیماری مذکور اقدامی گروهی محسوب میشود.
عاقبتی از تشکیل ستاد مهار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در صومعهسرا خبر داد و تصریح کرد: عملیات معدومسازی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی گیلان و اداره کل حفاظت محیط زیست استان با محوریت فرمانداری صومعهسرا در روستای «اسپند» انجام شده است.
*دفن بهداشتی پرندگان معدومسازی شده در صومعهسرا
وی به دفن بهداشتی و آهکپاشی بر لاشه پرندگان معدم شده اشاره کرد و گفت: تعداد هفت هزار قطعه پرنده در روستای مذکور معدومسازی شده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با بیان اینکه تیپ شناسایی شده از نوع آنفلوآنزای فوق حاد است، خاطرنشان کرد: بیماری مذکور میتواند به صورت برقآسا ورود کند ضمن اینکه عرضه پرندگان میتواند موجب انتقال بیماری شود.
عاقبتی، عامل و مخزن بیماری آنفلوآنزای شناسایی شده را سویه «اچ ۵ ان ۸» توسط پرندگان وحشی اعلام کرد و یادآور شد: پرندگان وحشی در اثر تماس با طیور روستایی میتوانند بیماری را انتقال دهند.
وی با اشاره به اینکه روستای «اسپند» در حاشیه تالاب انزلی واقع شده است، اظهار کرد: خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در روستاهای حاشیه تالاب بیشتر است.
*کنترل آنفلوآنزای انسانی در گیلان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز به دو پدیده انسانی و حیوانی آنفلوآنزای پرندگان اشاره کرد و گفت: ویروس آنفلوآنزای انسانی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال بوده و شایعترین شیوع آن از راه تنفس است.
محمدرضا نقیپور، ویروسهای تأیید شده در سال جاری در گیلان را حیوانی عنوان کرد و افزود: سال گذشته با آنفلوآنزای انسانی در استانهای مختلف مواجه بودیم و تجربه بسیار خوبی در این زمینه در گیلان داریم.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای انسانی در گیلان کنترل شده است، تصریح کرد: نسبت به استانهای همجوار کارنامه موفقی داریم ضمن اینکه امسال وضعیت ما بهتر از سال گذشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، سویه «اچ ۳ ان ۲» آنفلوآنزای پرندگان را خفیفتر از سال گذشته خواند و بیان کرد: ویروس مذکور تلفات کمتری در انسانها ایجاد کرده است.
نقیپور، ویروس مذکور را به طور کامل وابسته به جمعیت پرندگان حیات وحش ذکر کرد و یادآور شد: میخواهیم از نزدیک شدن ویروس به جمعیت انسانی جلوگیری کنیم زیرا ویروسهای حیات وحش در چند گام میتوانند تبدیل به ویروسهای انسانی شوند.
وی متذکر شد: به نظر میرسد ویروس شناسایی شده آنفلوآنزای پرندگان یک گام به جمعیت انسانی نزدیک شده و امیدواریم با اقدامهایی که انجام میدهیم این نزدیک شدن را دچار تأخیر کرده و اجازه ندهیم تبدیل به ویروس انسانی شود.
فارس از رشت،
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰